1

 
 

PREPORUČUJEMO

Preuzmite zakone iz oblasti
prava osoba s invaliditetom
u BiH i FBiH

- ZDRAVSTVA
- ZAPOŠLJAVANJA
- PRAVA OSI
- PRISTUPAČNOSTI

Preuzmite zakone iz oblasti
prava osoba s invaliditetom
u BiH i FBiH

- DOMAĆI
- MEĐUNARODNI
- PUBLIKACIJE

Ukoliko nemate instatiliran
ovaj program, možete
ga besplatno preuzeti
(instalirati) ovdje:


(klikni na sliku za
preuzimanje programa)

 

28.09.2016. godine

PARAPLEGIJA i MI
ČASOPIS SAVEZA PARAPLEGIČARA I OBOLJELIH OD DJEČIJE PARALIZE
FEDERACIJE BOSNE i HERCEGOVINE -
broj: 7


5

Iz časopisa – UVOD:
Riječ glavnog urednika

Poštovani čitaoci, pred Vama je sedmi broj našeg časopisa "PARAPLEGIJA i MI". Informiranje članova Saveza kao, i svih drugih zainteresiranih, i pozitivne reakcije koje je časopis izazvao, velika su odgovornost za našu redakciju, ali i zadovoljstvo što smo postigli cilj. Nastavljamo pisati o temama koje su u vezi s osobama sa stanjem paraplegije i dječije paralize, o njihovim problemima ali i postignutim uspješnim rezultatima u različitim oblastima življenja i rada. Tu misiju vršimo putem vašeg i našeg časopisa "PARAPLEGIJA i MI".

Časopis je informativno glasilo Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije Bosne i Hercegovine, koji je i izdavač časopisa. Zadovoljstvo nam je da su prvih 6 brojeva dobili pozitivne ocjene od velikog broja naših čitalaca, s invaliditetom i bez njega, koji su imali priliku doći do časopisa, a među njima i od osoba iz novinarske profesije, kako na odabrane aktuelne teme, tako i na kvalitetne tekstove i dizajn.

Stigli smo i do 7. broja časopisa koji upravo čitate. Sedmi broj informativnog glasila "PARAPLEGIJA i MI" izlazi već treću godinu, svaka 4 mjeseca.

Časopis se besplatno distribuira svim našim članovima, drugim udruženjima i savezima osoba s invaliditetom, institucijama i ustanovama u Bosni i Hercegovini, kao i srodnim, prijateljskim organizacijama osoba s invaliditetom u našoj regiji...

Napomena redakcije:

U svoje ime i u ime redakcije časopisa želim napomenuti da smo otvoreni za saradnju sa svima kojima su u fokusu osobe s invaliditetom i koji su zainteresirani da objave svoje tekstove, stručne ili empirijske, u našem časopisu. Također, pružamo mogućnost firmama da se reklamiraju u našem časopisu. Svi zainteresirani za saradnju ili reklamiranje mogu se, za sve informacije, obratiti glavnoj urednici na telefon 033/710-445 ili na e-mail: savez@paraplegicari.org.

Glavna i odgovorna urednica:
Elvira Bešlija

Sarajevo, septembar 2016. godine

 


ČASOPIS "PARAPLEGIJA i MI"
MOŽETE PREUZETI U ELEKTRONSKOM IZDANJU ( u PDF formatu)

PREUZMI - DOWNLOAD

Napomena: Preuzimanje časopisa br.12 može da bude sporije, a zavisno i od vaše brzine internet konekcije,.molimo vas za strpljenje prilikom učitavanja ili preuzimanja: časopisa.

Stručna služba Saveza

nazad na časopisi