PREPORUČUJEMO

Preuzmite zakone iz oblasti
prava osoba s invaliditetom
u BiH i FBiH

- ZDRAVSTVA
- ZAPOŠLJAVANJA
- PRAVA OSI
- PRISTUPAČNOSTI

Preuzmite zakone iz oblasti
prava osoba s invaliditetom
u BiH i FBiH

- DOMAĆI
- MEĐUNARODNI
- PUBLIKACIJE

Ukoliko nemate instatiliran
ovaj program, možete
ga besplatno preuzeti
(instalirati) ovdje:


(klikni na sliku za
preuzimanje programa)

 

10.10.2017. godine

UDRUŽENJE PARAPLEGIČARA I OBOLJELIH OD DJEČIJE PARALIZE TRAVNIK
ODRŽANA REDOVNA I IZBORNA SKUPŠTINA

Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Travnik održalo je, 29.augusta 2017.godine u sali restorana „Pećina“, redovnu  i izbornu Skupštinu.
Skupština je radila u kvorumu. Prisutni članovi su razmatrali dosadašnji rad Udruženja, aktivnosti koje su vođene, davali prijedloge i sugestije, te postavljali pitanja.

S1

Nakon izvještajnog dijela i usvajanja redovnih dokumenata Skupštine, donesene su odluke kojima se želi unaprijediti rad Udruženja.

Donesena je Odluka o dopuni naziva Udruženja i izmjenama i dopunama Statuta.

Redovni članovi Udruženja i zastupnici Skupštine, prisutni na ovoj Sjednici Skupštine, donijeli su odluku da se izvrši promjena naziva udruženja:
Naziv „Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Travnik“ se mijenja i glasi:
„Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize općina Travnik i Novi Travnik“.

Naši članovi iz Travnika i Novog Travnika rade i organizuju se zajedno u svojim aktivnostima, iz čega je i proizašla ovakva odluka.
Izvršen je izbor i imenovanje novih članova izvršnih organa Udruženja, te predsjednika Skupštine.

Za predsjednicu Skupštine imenovana je Alma Sejdić.
Izabrani su članovi Upravnog odbora, a za predsjednika u sljedećem mandatu povjerenje je ukazano Dženanu Krnjiću iz Novog Travnika.

S obzirom da je Udruženje Travnik redovna članica Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije BiH, sjednici Skupštine prisustvovala je i generalni sekretar Saveza Elvira Bešlija

Prisutni redovni članovi i novoizabrani članovi organa Udruženja, izrazili su svoju zahvalnost Savezu na stalnoj saradnji i podršci u radu Udruženja.

Nakon završetka zvaničnog rada Skupštine, članovi su održali radni sastanak na kojem su dogovorene aktivnosti o daljem, što uspješnijem, radu Udruženja kao i unaprjeđenje saradnje sa nadležnim institucijama iz svoji općina i Srednjobosanskog kantona, te drugih nevladinih organizacija. Izražen je veliki interes za novim projektima i edukaciji, zapošljavanju osoba sa invaliditetom i saradnji sa Fondom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u Federaciji BiH.

 

Stručna služba Saveza

 

nazad na novosti