PREPORUČUJEMO

Preuzmite zakone iz oblasti
prava osoba s invaliditetom
u BiH i FBiH

- ZDRAVSTVA
- ZAPOŠLJAVANJA
- PRAVA OSI
- PRISTUPAČNOSTI

Preuzmite zakone iz oblasti
prava osoba s invaliditetom
u BiH i FBiH

- DOMAĆI
- MEĐUNARODNI
- PUBLIKACIJE

Ukoliko nemate instatiliran
ovaj program, možete
ga besplatno preuzeti
(instalirati) ovdje:


(klikni na sliku za
preuzimanje programa)

 

29.09.2017. godine

UDRUŽENJA PARAPLEGIČARA I OBOLJELIH OD DJEČIJE PARALIZE ŽIVINICE
ODRŽANA SKUPŠTINA UDRUŽENJA PARAPLEGIČARA I OBOLJELIH OD DJEČIJE
PARALIZE ŽIVINICE, KLADANJ I BANOVIĆI

Dana 29. septembra 2017. u Živinicama, u Media sali Bosanskog kulturnog centra, održana je redovna i izborna sjednica Skupštine Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Živinice, Kladanj i Banovići.

S1

Skupština je radila u kvorumu. Prisutan je bio i veći broj članova, koji su razmatrali dosadašanji rad Udruženja, davali prijedloge i sugestije, postavljali pitanja.

Nakon izvještajnog dijela i usvajanja redovnih dokumenata Skupštine, izvršen je izbor i imenovanje novih članova izvršnih organa Udruženja.
Produžen je mandat predsjedniku Skupštine Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Živinice, Kladanj i Banovići Hajrudinu Aljiću. Izabrani su članovi Upravnog odbora, a za predsjednicu u sljedećem mandatu povjerenje je ukazano Amiri Salčinović iz Živinica.
Izbrani su i novi članovi Nadzornog odbora, a za predsjednika je imenovan je Edis Lačić.

Sjednici Skupštine prisustvovala je i generalni sekretar Saveza Elvira Bešlija, s obzirom da je međuopćinsko Udruženje Živinice, Kladanj i Banovići redovna članica Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije BiH.

Prisutni redovni članovi i novoizabrani članovi organa Udruženja, izrazili su svoju zahvalnost Savezu na stalnoj saradnji i podršci u radu Udruženja.

Nakon završetka radnog dijela Skupštine, članovi su se zadržali u neformalnom druženju, sa dogovorima o daljem što uspješnijem radu svog udruženja, unaprijeđenju saradnje sa nadležnim institucijama iz svojih općina i kantona, te drugih nevladinih organizacija.
Izražen je veliki interes za novim projektima i edukaciji, zapošljavanju osoba sa invaliditetom i saradnji sa Fondom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u Federaciji BiH.

 

Stručna služba Saveza

 

nazad na novosti