1

 
 

PREPORUČUJEMO

Preuzmite zakone iz oblasti
prava osoba s invaliditetom
u BiH i FBiH

- ZDRAVSTVA
- ZAPOŠLJAVANJA
- PRAVA OSI
- PRISTUPAČNOSTI

Preuzmite zakone iz oblasti
prava osoba s invaliditetom
u BiH i FBiH

- DOMAĆI
- MEĐUNARODNI
- PUBLIKACIJE

Ukoliko nemate instatiliran
ovaj program, možete
ga besplatno preuzeti
(instalirati) ovdje:


(klikni na sliku za
preuzimanje programa)

 

31.05.2018. godine

SAVEZ PARAPLEGIČARA I OBOLJELIH OD DJEČIJE PARALIZE FBIH
ODRŽANA 20. REDOVNA SKUPŠTINA
i PREZENTACIJA ČASOPISA "PARAPLEGIJA i MI"

 

Dana 26. aprila 2018. godine sa početkom u 12,00 sati, u sali hotela „Hollywood“ u Sarajevu na Ilidži, održana je XX redovna Skupština Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije Bosne i Hercegovine, a kojoj je prethodila sjednica Upravnog odbora Saveza. Skupština je radila u kvorumunu.

s1
Zasjedanje 20. redovne Skupštine Saveza

Nakon usvajanje Dnevnog reda i Zapisnika sa XIX redovne Skupštine Saveza verifikovani su mandati novih zastupnika u Skupštini, koji su delegirani iz svojih udruženja.
Jednoglasno i bez primjedbi usvojen je Izvještaj o radu Saveza za 2017. godinu.
Izvještaj o radu za prošlu godinu, uz materijale koji su zastupnici dobili, prezentiran je dodatno slajd-projekcijom (Power Point) i obuhvatio je:

  • Naziv programske aktivnosti
  • Procjenu o izvršenju
  • Izvor verifikacije
  • Procjenu učinka aktivnosti
  • Izvor finansiranja aktivnosti

Prikazanu prezentaciju Izvještaja zastupnici su ocijenili vrlo pozitivno kao način izvještavanja.

U okviru diskusije, zastupnici su se veoma pohvalno izrazili o radu Saveza u prošloj godini. Istaknuto je nekoliko velikih i značajnih aktivnosti koje je Savez imao u prethodnoj, izvještajnoj, godini svog rada  kao što su uspješno organizovano tradicionalno Međunarodno otvoreno prvenstvo i XIV sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize u Zenici,  posebno objava  tri broja časopisa „Paraplegija i Mi“ koji priprema i izdaje Savez.

Zastupnici su pozitivno ocijenili i sada već tradicionalno održavanje Konferencija i okruglih stolova Saveza na kojima su prisutni predstavnici svih udruženja-članica  Saveza, u prošloj godini Konferencija „Promovisanje prava i podizanje svijesti o pitanjima osoba s invaliditetom“, te  Okrugli sto „Strateški pravci razvoja saveza i udruženja-članica Saveza“.

Zastupnici su, u svojim diskusijama, naglasili da imaju sve veći ugled i značaj u svojim sredinama kao članice Saveza.
Izvršena je u skladu sa Statutom promjena jednog člana Nadzornog odbora.

Potom su skupštinskim zastupnicima prezentirani Izvještaj Nadzornog odbora i Finansijski izvještaj za 2017. godinu, te Program rada  sa Operativnim planom i Finansijski plan Saveza za 2018. godinu koji su, nakon kraće diskusije, jednoglasno usvojeni.

s2 s3
Zasjedanje Upravnog odbora Saveza
Harun Aliefendić, predsjednik Skupštine, Elvira Bešlija, generalni sekretar Saveza i prof.dr.Mirsad Muftić, predsjednik Upravnog odbora

Nakon završetka skupštinske sjednice održana je i prezentacija 12. broja časopisa „Paraplegija i Mi“. Časopis izlazi, iz štampe, svaka 4 mjeseca i ovaj 12. broj časopisa je bio 'prvi' u petoj godini otkako je počelo izdavanje ovog informativno glasila Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize, a koji je dobio značajan broj pohvala od čitalaca i relevatnih osoba iz 'svijeta novinarstva' kako po svom sadržaju, tako i po kvalitetu ukupnog dizajna, prepoznatljivog od prvog broja.

 

s4

 

Stručna služba Saveza


 

nazad na novosti