PREPORUČUJEMO

Preuzmite zakone iz oblasti
prava osoba s invaliditetom
u BiH i FBiH

- ZDRAVSTVA
- ZAPOŠLJAVANJA
- PRAVA OSI
- PRISTUPAČNOSTI

Preuzmite zakone iz oblasti
prava osoba s invaliditetom
u BiH i FBiH

- DOMAĆI
- MEĐUNARODNI
- PUBLIKACIJE

Ukoliko nemate instatiliran
ovaj program, možete
ga besplatno preuzeti
(instalirati) ovdje:


(klikni na sliku za
preuzimanje programa)

 

08.06..2016. godine

UDRUŽENJE  PARAPLEGIČARA  I  OBOLJELIH  OD  DJEČIJE  PARALIZE SANSKI  MOST
UČEŠĆE NA SPORTSKIM IGRAMA OSOBA S INVALIDITETOM „OHRID 2016.“ - MAKEDONIJA


Članovi Udruženja paraplegičara  i  oboljelih  od  dječije  paralize Sanski  Most su učestvovali na sportskim igrama osoba s invaliditetom „Ohrid 2016“ koje se održalo od 2. do 5. juna u Ohridu, Makedonija. Naši takmičari su bili smješteni u hotelu „Galeb“.

Na igrama su učestvovali sportisti iz Makedonije i kao gosti takmičari iz Bugarske i Bosne i Hercegovine koju je predstavljao Savez paraplegičara   oboljelih  od  dječije  paralize Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno petočlana ekipa Udruženja paraplegičara  i  oboljelih  od  dječije  paralize Sanski  Most, kao članica Saveza.

1

Naša ekipa je nastupila u sastavu: Šuhra Zukanović, Edina Alagić, Aisa Ramić, Teufik Zukanović i Refik Ibragić, te osvojila 1 srebrenu i 3 bronzane medalje.

Rezultati:

Ibragič Refik 2. mjesto - atletika
Ibragić Refik 3. mjesto - streljaštvo
Zukanović Šuhra 3. mjesto - streljaštvo
Alagić Edina 3. mjesto - atletika

2

Takmičenje je proteklo u sportskom i drugarskom duhu, a naši takmičari su zbog napornog, dugog, putovanja ostvarili rezultate slabije od realno očekivanih.

Organzator je bio veoma gostoljubiv i dodatno su počastili našu ekipu osvježavajućim pićima u hotelu u kojem smo bili smješteni.
Također, zahvalili su nam se za gostoprimstvo koje su imali u Sarajevu prilikom učešća na Međunarodnom otvorenom prvenstvu i 13. sportskim igrama paraplegičara   oboljelih  od  dječije  paralize – Sarajevo 2016.

U sklopu igara domaćin je organizovao, za našu ekipu, posjetu poznatom izletištu „Biljanino vrelo“, te obilazak još nekih ohridskih znamenitosti.
I pored činjenice da smo zaista imali dugo putovanje koje je bilo veoma umarajuće, to nije narušilo naše veliko zadovoljstvo za vrijeme boravka u Ohridu.

Na kraju, želimo se zahvaliti i našem Savezu koji je obezbjedio naš na odlazak na ovo takmičenje.

6 2
7 4

klikni na slike za punu veličinu

 

Izvještaj dostavio:
Reuf Ibragić, predsjednik UO

 

Stručna služba Saveza

nazad na sport