PREPORUČUJEMO

Preuzmite zakone iz oblasti
prava osoba s invaliditetom
u BiH i FBiH

- ZDRAVSTVA
- ZAPOŠLJAVANJA
- PRAVA OSI
- PRISTUPAČNOSTI

Preuzmite zakone iz oblasti
prava osoba s invaliditetom
u BiH i FBiH

- DOMAĆI
- MEĐUNARODNI
- PUBLIKACIJE

Ukoliko nemate instatiliran
ovaj program, možete
ga besplatno preuzeti
(instalirati) ovdje:


(klikni na sliku za
preuzimanje programa)

 

19.09..2015. godine

Ekipa atletičara iz Saveza paraplegičara i
oboljelih od dječije paralize Federacije BiH u Sloveniji

ODRŽAN "46. MEMORIAL PROF. BOJANA HROVATINA"


U subotu 12. Septembra u Radovljicama, (Slovenija) održano je tradicionalno takmičenje ''46. memorijal prof. Bojan Hrovatin'' u atletici za paraplegičare i tetraplegičare, a koje je ujedno bilo i državno takmičenje Republike Slovenije. Organizaciju memorijal, u saradnji s Savezom paraplegičara Slovenije, realizovalo je Društvo Paraplegikov Gorenjeske.

Atletsko međunarodno takmičenje je održano ekipno u troboju bacačkih disciplina (kugla, disk i koplje), te utrci invalidskim kolicima na 100 metara.

Sportsko takmičenje je bilo uspješno i sa takmičarskog i sa organizacijskog aspekta. Memorijal je održan po ugodnom, sunčanom, vremenu što je umnogome olakšalo takmičarima natjecanje za medalje i plasman u jakoj konkurenciji.
Na „46. memorijalu prof. Bojana Hrovatina“ učestvovalo je 10 ekipa - 7 iz Slovenije i po jedna iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Ove godine je nastupio rekrdan broj takmičara – 98, od toga 16 iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

SLIKA1

Bosnu i Hercegovinu, i Savez Paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije Bosne i Hercegovine, su predstavljali takmičari iz našeg kantonalnog Saveza:
Irfad Rekić, Hasan Nuhanović, Ibrahim Dizdarević i Alaga Hozanović koji su na ovom takmičenju ostvarili zavidan uspjeh osvojivši 3. mjesto ekipno u ukupnom plasmanu.

Sa ostvarenim ekipnim uspjehom smo vrlo zadovoljni i smatramo da smo dostojno predstavljali našu državu Bosnu i Hercegovinu, Kantonalni i Federalni savez.

Na takmičenju su sudili profesionalne atletke sudije iz Atletskog kluba Radovljica, a svim učesnicima memorijala na raspolaganju je bilo i 12 mladih volontera koji su pomagali učesnicima kad god je to bilo potrebno.
Na kraju, organizator memorijala se zahvalio Osnovnoj školi Anton Tomaž Linhart u Radovljici koja je besplatno ustupila stadion za takmičenje i čiji su učenici pjesmom i igrom zabavljali učesnike memorijala na svečanom, završnom, ručku.

sl2 sl3

 

 

Stručna služba Saveza

nazad na sport